Dag 31 - Rome

20 juni 2024 - Prima Porta, Italië

Dag 31 - 18 juni 2024 - Rome

Geen km

Dag beste vrienden,

De nachtrust heeft me goed gedaan alhoewel ik af en toe in de knoop lag met de lakens. Geen hoeslaken over de matras maar een los laken dat niet goed kon worden vastgestopt. Dat moet ik proberen op te lossen voor de volgende nacht.

Gisteravond heb ik nog een kleine wandeling gemaakt in de buurt. Het was nog steeds 32°, maar de zon brandde niet meer. Ik kom terecht in een restaurantje vlak aan de straat. Het lijkt er gezellig, ik krijg er een tafeltje aangewezen, er is nog plaats voor een eenzame reiziger. Ik bestel een grote pint bier en lasagna. Het wordt er steeds drukker, mensen lopen aan en af. En wie horen we daar ? Onze eigenste Rocco Granata met Marina! Blijkbaar ook hier in Italië nog zeer gesmaakt.

Vandaag wil ik mijn certificaat halen in de Sint-Pietersbasiliek! Dat kan vanaf 8 uur 's morgens. Ik ben echter niet gehaast, dus ik ga pas weg rond de klok van 9 uur. Het is 27° en al erg druk op het Sint-Pietersplein, lange rijen staan in de volle zon al aan te schuiven om de basiliek te bezoeken. Oei….moet ik daar in staan aanschuiven? Er zou een speciale toegang zijn voor pelgrims, hopelijk vind ik die. En ja hoor, een meneer met een geel vestje neemt me mee langs de lange rij wachtende. Ik krijg zelfs voorrang bij de security. Rugzakje door de scanner en dan door het poortje. Alles veilig. Ik word uitgebreid gefeliciteerd voor mijn prestatie door een dame met hetzelfde vestje.

Mijn stempelboekje wordt uitvoerig gecontroleerd, afgestempeld, en dan krijg ik mijn 'testimonium’. Missie geslaagd dus!

De basiliek is immens, indrukwekkend. Het is onbegonnen werk om dit op foto vast te leggen, al die ik hier en daar een poging. Om 10 uur begint de mis in een zijbeuk, ik sluit aan.

Het is elf uur als ik de basiliek verlaat, stapvoets want het is druk, druk. Ik wandel nog rond het plein maar de hitte overmant me, misschien best wel terug naar het hotel, in de koelte van de airco. Ik voel me moe en uitgeput en slaap. Een rondje met de fiets door Rome zit er door de hitte echt niet in. Het is 34°, wie weet hoe warm in de volle zon.🥵

Om zes uur maak ik opnieuw een wandeling, het is warm, maar er zijn wolkjes voor de zon, die brandt dus niet. Ik eindig bij de chinees, zoetzure kip met een soort nasi goreng. Het Fortune cookie? Jullie geloven het nooit : in het Nederlands! Hoe konden ze het weten?

Het is helemaal geen spannende dag geweest, maar goed ook. Ik hoef voorlopig geen spanning en uitdaging meer, geef mij maar rust.

Tot morgen beste vrienden

Reinhilde

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Laurette:
    20 juni 2024
    ❤️
  2. Xavier Vernyns:
    21 juni 2024
    Dag Reinhilde,
    ongelooflijk, wat een prestatie en dat zonder voorbereiding. Dat wil zeggen dat je een ongelooflijke wilskracht hebt en als je iets in je hoofd hebt dan zal je het ook bereiken. Ik ben wel heel blij dat je bent aangekomen zonder echte accidenten want soms leek het me toch wel echt gevaarlijk om dan nog niet te spreken over de zware lichamelijke inspanningen. Hele dikke proficiat, nu wel een rustperiode inbouwen en dan terug een iets rustiger leven hoop ik.
    Heel veel groetjes en een dikke knuffel.