Dag 26 - van Terranuova Bracciolini naar Montagnano

13 juni 2024 - Tegoleto, Italië

Dag 26 - 13 juni 2024 - van Terranuova Bracciolini naar Montagnano

48,6 km 670 hm

Beste vrienden,

Ik heb goed geslapen, heel goed geslapen! De bijzonder rustige en aangename omgeving van Osteria l’Casolare speelt daar zeker een belangrijke rol in. Geen nare dromen, alles peis en vree.

Het is 17°, echt wel goed fietsweer. Ik voel me prima gerecupereerd, los van een aantal pijntjes hier en daar, om alweer een etappe naar Rome af te werken.

Niet zoveel km vandaag, maar een vijftigtal, l met wel een fikse helling ergens halfweg. Ik heb geprobeerd om mijn route vrij te houden van onverharde stukken in de mate dat dat mogelijk was met mijn routeplanner. Fingers crossed.

Mijn fiets staat dus aan mijn voordeur, hoe simpel en gemakkelijk kan het zijn om hem rijklaar te maken. Een goed begin van de dag alvast.

Ik krijg nog een knuffel van Maria en een waterval van Italiaanse aanmoedigingen, veilig aankomen in Rome hé!! Hopelijk ooit tot ziens.

De eerst km zijn heel erg rustig, precies ook een ander stukje Toscane qua landschap.

Daarna kom ik in het verkeer en volg een vrij drukke verbindingsweg met geregeld een zware vrachtwagen die langs me raast. Toch liever dat dan het onvoorspelbare onverharde.

Ik ga goed vooruit, het fietst voorlopig nog licht, het wegdek is ook helemaal goed.

De helling die ik moet nemen is een meevaller. Het gaat heel geleidelijk omhoog, goed asfalt, minder zwaar verkeer. Het gaat vooruit…het gaat vooruit.

De laatste 3 km van de helling zijn dan weer goed pittig. Tijd om de hulptroepen, zijnde motor en batterij, in te roepen. De wind steekt op en wolken dreigen..Ik ga toch geen regen krijgen zeker?

De wind doet goed zijn best als ik op het hoogste punt ben aangekomen. Voor de afdaling trek ik mijn fleece alvast aan. Het is amper 12 uur en nog 15 km te gaan waarvan een groot deel bergaf. Ik zal vroeg op mijn bestemming zijn vandaag.

Nog 6 km….en jawel, de eerste druppels regen verstoren een perfecte fietsdag. Ik bekijk het positief, mijn splinternieuwe regenjas moet toch ook een kans krijgen, niet? Zo fier als een pauw met mijn nieuwe regenjas fietst ik de laatste kilometers. Iedereen gezien?

Als ik aankom bij Casa Sossi begint het pas goed door te regenen, met wat donder en bliksem erbij. Dat gaat wel over, zegt Dante mijn gastheer. Binnen een uur klaart het op en gaat de zon weer schijnen.

Ik heb een heel appartement voor mij alleen, met weeral een wasmachine. En ja, na een uur, volle zon op mijn terras en kan de was prima drogen.

Het was een geslaagde dag vandaag. Zeer tevreden over mijn uitgestippelde route, geen hindernissen onderweg, geen panne. Een klein beetje regen, dat was al.

Goede avond beste vrienden,

Tot morgen.

Reinhilde

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Laurette:
    14 juni 2024
    Het is nu 00.13 uur. Lang gewerkt aan de tentoonstelling die zaterdag begint.
    Voor het slapen gaan eerst het verslag van madame Chouffe lezen. Het geeft me een vakantiegevoel en ik probeer me in te beelden hoe het voor jou onderweg was. Fijn te lezen dat je onderkomen weeral goed meevalt.
    Nog een paar dagen en je bent in Roma!!!!
    Nog effe Reinhilde.
    Slaap zacht.
  2. Martine:
    14 juni 2024
    Als ik naar de fotos kijk heb ik zin om ook te vertrekken ... Zo mooi ❤️😵‍💫 gelukkig heb ik genoeg verstand om niet op de fiets te springen 😂😂😂 wel zo fijn om te kunnen mee genieten 🙏... Tot snel nu xxx